Arama

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri / Artun Ünsal ''Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında'' der bir öyküsünde Italo Calvino... Anadolu'nun dört bir yanında bir çoğu binlerce yıllık geleneği sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü. Günlük yaşam hırgüründe pek farkında olmasak da Türkiye'nin zengin bir peynir kültürü var. Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu'daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor. ''Doğa örtüsü zengin, ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir. İlk bakışta, Türkiye'de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihalıç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz. Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?'' Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız... Çünkü anlatılan Türkiye'nin kültürü. Sayfa Sayısı: 224 Ölçü: 13.5 x 21 cm
*
45,00 ₺
i h
Bu ürünü alan müşteriler aynı zamanda bu ürünleri satın aldılar

Selamlique Geleneksel Türk Kahvesi

Selamlique Geleneksel Türk Kahvesi - 125 g Metal Kutuda Ürün Özellikleri Türü: Arabica. Ülke/Bölge: Brezilya-Rio Minas. Tipi: Orta kavrulmuş. Derecesi: İnce. İşlenme yöntemi: Güneşte, doğal ortamda kurutulmuş. Öğütülme yöntemi: Taş değirmende geleneksel Türk kahvesi kıvamında öğütülmüş. Kafein oranı: % 1.2 Geleneksel Türk kahvesi özellikleri, dengeli asidite, yumuşak gövde, orta yoğunlukta aroma, kremamsı bitiş. Serin ve kuru ortamda saklayınız.
24,00 ₺

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü Yemek Kitabı Vehbi Koç Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü yemek kitabı; Semahat Arsel'in değerli katkıları ile hazırlanmıştır. İçerisinde Türk mutfağına ait onlarca birbirinden değerli tarif ve yemek kültür bilgileri yer alır.
130,00 ₺

Yaprak Nane Çikolata

Hem şekliyle hem de tadıyla nane ferahlığını hissettiren eşsiz bir lezzet: Yaprak Nane Çikolata
86,00 ₺

Bademli Lokum

Kavrulmuş bademlerle bezeli Divan Bademli Lokum
73,00 ₺

Quark Cake Porsiyon Pasta

Yüksek protein ve kalsiyum oranına sahip Quark Cake, orman meyveleriyle hazırlanmış sos ile süslendi
35,00 ₺

Prenses Badem Draje Çikolata

Yoğun bitter çikolatası, çıtır taze badem ve bolca kakao ile kaplanmış Prenses Badem Draje Çikolata özel tasarımlı teneke kutusunda
81,00 ₺

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri / Artun Ünsal

''Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında'' der bir öyküsünde Italo Calvino...

Anadolu'nun dört bir yanında bir çoğu binlerce yıllık geleneği sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü. Günlük yaşam hırgüründe pek farkında olmasak da Türkiye'nin zengin bir peynir kültürü var.

Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu'daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor.

''Doğa örtüsü zengin, ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir. İlk bakışta, Türkiye'de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihalıç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz. Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?''

Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız... Çünkü anlatılan Türkiye'nin kültürü.

Sayfa Sayısı: 224

Ölçü: 13.5 x 21 cm