Arama

Gurme Seçimler

Birbirinden lezzetli çay çeşitlerinden, geleneksel türk kahvelerine; bu enfes içecekleri hazırlamanıza yardımcı olacak küçük ev aletlerinden, herkesin bayılacağı yeni tarifler keşfetmenizi sağlayacak yemek kitaplarına kadar gurme ürünler artık Divan'da!

Göre sırala

Julius Meinl Jubilaeum 250 g Filtre Kahve

Julius Meinl Jubilaeum 500 g Filtre Kahve Narenciye aromaları da içeren yumuşak tada sahip hafif - orta kavrulmuş özelliktedir. Filtre Kahve Makineleri ve French Press için uygundur. Julius Meinl'ın bu premium kahvesi, zengin narenciye aromaları ve çiçek nuansları içeren yumuşak bir tada sahip özel bir harmandır. 1962 yılında Julius Meinl'ın 100.Yaşını kutlamak amacıyla özel olarak Viyana'da harmanlanmıştır. Çekirdek Tipi:Arabica & Robusta Aroma: Zengin aroma, narenciye ve çiçeksi tatlar Krema: Kahverengi Lezzet:Yumuşak& tatlı ,zengin asiditesi ile damakta tat bırakan
47,00 ₺

Julius Meinl Praesident 250 g Filtre Kahve

Julius Meinl Praesident 250 g Filtre Kahve President Filtre Kahve; Orta Amerika, Güney Amerika'nın Arabica ve Güney Doğu Asya'nın en özel Robusta kahvelerinin harmanlamasıyla orta kavrulmuş özelliktedir. Filtre Kahve Makineleri ve French Press için uygundur. Bu özel karışım Viyana kahve kültürünün ilginç bir örneğidir. Yoğun bitter çikolata ile zengin bir aroma sunar. Orta sertlikteki mükemmel lezzetin tadını çıkarın. Çekirdek Tipi:Arabica &Robusta Aroma: Ferah & Çikolata Krema: Kahverengi Lezzet:Yumuşak ve tatlı arasında iyi dengelelnmiş acı ekşi
47,00 ₺

Julius Meinl Praesident 500 g Çekirdek Kahve

Julius Meinl Jubilaeum 500 g Filtre Kahve President Filtre Kahve; Orta Amerika, Güney Amerika'nın Arabica ve Güney Doğu Asya'nın en özel Robusta kahvelerinin harmanlamasıyla orta kavrulmuş özelliktedir. Bu özel karışım Viyana kahve kültürünün ilginç bir örneğidir. Yoğun bitter çikolata ile zengin bir aroma sunar. Orta sertlikteki mükemmel lezzetin tadını çıkarın. Çekirdek Tipi:Arabica & Robusta Aroma: Ferah & Çikolata Krema: Kahverengi Lezzet:Yumuşak ve tatlı arasında iyi dengelelnmiş acı ekşi
106,00 ₺

Selamlique Çikolatalı Türk Kahvesi

Selamlique Çikolatalı Türk Kahvesi - 125 g Metal Kutuda Ürün Özellikleri Türü: Arabica. Ülke/Bölge: Brezilya-Rio Minas. Tipi: Orta kavrulmuş. Derecesi: İnce. İşlenme yöntemi: Güneşte, doğal ortamda kurutulmuş. Öğütülme yöntemi: Taş değirmende geleneksel Türk kahvesi kıvamında öğütülmüş. Kafein oranı: % 1.2 Eşleştirme Önerileri: Kahvaltıdan sonra günün ilk kahvesi olarak önerilir. Dengeli asidite, bitter çikolatayı vurgulayan gövde, kremamsı bitiş. Serin ve kuru ortamda saklayınız.
40,00 ₺

Selamlique Damla Sakızlı Türk Kahvesi

Selamlique Damla Sakızlı Türk Kahvesi - 125 g Metal Kutuda Ürün Özellikleri Türü: Arabica. Ülke/Bölge: Brezilya-Rio Minas. Tipi: Orta kavrulmuş. Derecesi: İnce. İşlenme yöntemi: Güneşte, doğal ortamda kurutulmuş. Öğütülme yöntemi: Taş değirmende geleneksel Türk kahvesi kıvamında öğütülmüş. Kafein oranı: % 1.2 Eşleştirme Önerileri: Kahvaltıdan sonra günün ilk kahvesi olarak önerilir. Dengeli asidite, bitter çikolatayı vurgulayan gövde, kremamsı bitiş. Serin ve kuru ortamda saklayınız.
50,00 ₺

Selamlique Geleneksel Türk Kahvesi

Selamlique Geleneksel Türk Kahvesi - 125 g Metal Kutuda Ürün Özellikleri Türü: Arabica. Ülke/Bölge: Brezilya-Rio Minas. Tipi: Orta kavrulmuş. Derecesi: İnce. İşlenme yöntemi: Güneşte, doğal ortamda kurutulmuş. Öğütülme yöntemi: Taş değirmende geleneksel Türk kahvesi kıvamında öğütülmüş. Kafein oranı: % 1.2 Geleneksel Türk kahvesi özellikleri, dengeli asidite, yumuşak gövde, orta yoğunlukta aroma, kremamsı bitiş. Serin ve kuru ortamda saklayınız.
30,00 ₺

Selamlique Okkalı Türk Kahvesi

Selamlique Okkalı Türk Kahvesi - 125 g Metal Kutuda Ürün Özellikleri Türü: Arabica. Ülke/Bölge: Brezilya-Rio Minas. Tipi: Çifte kavrulmuş. Derecesi: İnce. İşlenme yöntemi: Güneşte, doğal ortamda kurutulmuş. Öğütülme yöntemi: Taş değirmende geleneksel Türk kahvesi kıvamında öğütülmüş. Kafein oranı: % 1.2 Hafif asidite, dolgun gövde, yüksek yoğunlukta baharatsı ve isli aroma, pürüzsüz bitiş. Serin ve kuru ortamda saklayınız.
30,00 ₺

Chado Rooibos Vanilla Çay

Chado Rooibos Vanilla Çay Güney Afrika’da yetişen Rooibos bitkisinin vanilya parçaları ile harmanlaması ile elde edilir. Hem soğuk (ice-tea) hem de sıcak olarak içebilirsiniz. Rooibos, (ROY-bos veya bazen de roybus olarak okunur) eşsiz lezzeti nedeni ile tüm dünyada sevilerek içilen bir çaydır. Düşük tanen (tannin) oranına sahip oldukları için herhangi bir acılaşma olmadan çay bitkisinden daha uzun süre demlenebilirler. İçindekiler: Rooibos yaprağı,vanilya parçaları, vanilya aroması Hazırlama önerileri: 95 °C – 100 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 5-7 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir. Net: 50 gr Servis sayısı: Ortalama 35 fincan
38,00 ₺

Chado Tropical Green Çay

Chado Tropical Green Çay Tropical Green, Japonya’da yetişen özel Sencha cinsi yeşil çay yapraklarının ananas, kivi, mango gibi tropikal meyve aromalarıyla harmanlanmasından oluşur. Sencha, Japonya’nın en bilinen çay çeşitleri arasında yer alır. Klasik Yeşil Çay tadı, tropikal meyve aromalarıyla birleşince ortaya günün her saati keyifle içilecek mükemmel bir karışım ortaya çıkarır. Tropical Green, sıcak günlerde soğuk olarak da tüketilebilir. İçindekiler: Yeşil çay, gül yaprakları, tropikal aromalar Hazırlama önerileri: 85 °C – 95 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir. Net: 50 gr Servis sayısı: Ortalama 35 fincan Özellikleri: Tropical Green, Japonya’nın özenle seçilmiş yeşil çay yapraklarını tropik ülkelerin meyveleriyle buluşturur. Her yudumunda ananas, mango ve kivinin zengin aroması damakta hissedilir. Tropik meyveleri seven çay tutkunlarının keyifle tüketecekleri bir karışımdır.
38,00 ₺

Chado Turmeric Chai Çay

Chado Turmeric Chai Çay Toprak ananın güzel armağanlarından biri olan Zerdeçalın, zencefil ve kakule gibi baharatlar ile harmanlanması ile elde edilen bu bitki çayına arkadan gelen gül ve hindistan cevizi tatları eşlik ediyor. Güzel hisler uyandıran ve kafein içermeyen bu çok yönlü harmanı günün her saati içebilirsiniz. İçindekiler: Zerdeçal, zencefil, tarçın, kakule, gül yaprağı, hindistan cevizi İdeal hazırlama şartları: 95°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1 çay kaşığı koyularak 4 dakika demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir). Servis sayısı: Ortalama 35 fincan Net: 50 g
38,00 ₺

Chado Wake Up Çay

Chado Wake Up Çay Wake-up Tea, Hindistan’dan Assam cinsi siyah çayı, Costa Rica’dan kahve çekirdeği, Güney Afrika’dan Rooibos, kakao parçaları ve portakal yağı ile buluşturan, güne canlı ve zinde bir başlangıç yapmanızı sağlayacak zengin bir harman. İçindekiler: Siyah çay yaprağı, rooibos, kahve çekirdeği, kakao parçacıkları, kakao ve portakal yağı İdeal hazırlama şartları: 95°C – 100°C sıcaklıkta yaklaşık 250 ml suya 1-2 çay kaşığı koyularak 4-5 dakika arası demlenmesi önerilir. (Aynı çay 2 defa demlenebilir) Servis sayısı: Ortalama 35 fincan Net: 50 g
38,00 ₺

Chado White Earl Grey Çay

Chado White Earl Grey Çay White Earl Grey sadece en üstte yeni filizlenmiş tomurcukların toplanması ile elde edilir. White Earl Grey, anavatanı Çin olan “Silver Needle” cinsi beyaz çayın tomurcukları ve İtalya’da doğal olarak yetişen bergamot meyvesinin yağından oluşan özel bir harmandır. Bu çok özel harman, çay tutkunlarına farklı aroması ve yumuşak içimiyle keyifli bir çay deneyimi sunar. White Earl Grey’de dünyada nadir olarak yetişen Silver Needle cinsi beyaz çayın sadece en üstte yeni filizlenmiş tomurcukları kullanılır. Elle toplanan bu tomurcuklar doğrudan güneş ışığı ile kurutularak fermentasyon işlemine uğramaları engellenir. İçindekiler: Beyaz çay tomurcukları, bergamot yağı Hazırlama önerileri: 79 °C-85 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 4-5 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir. Net: 50 gr Servis sayısı: Ortalama 35 fincan Beyaz Çayın Özellikleri: White Earl Grey, Çin’in nadir beyaz çay tomurcuklarını İtalya’nın bergamotuyla buluşturur. Her yudumda, arkadan gelen ve yavaşça kaybolan narenciye aroması çaya ayrı bir özellik katar. Serinletici etkisiyle yaz aylarında da tercih edilir.
62,00 ₺

Brawi Kahve Filtre Kağıdı 1x2

Brawi Filtre Kahve Kağıdı 1x2 Brawi Filtre Kahve Kağıdı tüm Filtre Kahve makineleri için uygundur. Beyazlaştırıcı kimyasallar içermez, doğal renklidir. Kahvenizin aromasını kaybetmeden demlenmesini sağlar. Kahvenizi etkileyecek kokular içermez. 1 Brawi Kahve Filtre Kağıdı 1x2 Paketinde 80 adet filtre kağıdı bulunmaktadır. Filtre Kahve Makinesi için uygundur.
22,00 ₺

Brawi Kahve Filtre Kağıdı 1x4

Brawi Filtre Kahve Kağıdı 1x4 Brawi Filtre Kahve Kağıdı tüm Filtre Kahve makineleri için uygundur. Beyazlaştırıcı kimyasallar içermez, doğal renklidir. Kahvenizin aromasını kaybetmeden demlenmesini sağlar. Kahvenizi etkileyecek kokular içermez. 1 Brawi Kahve Filtre Kağıdı 1x4 Paketinde 80 adet filtre kağıdı bulunmaktadır. Filtre Kahve Makinesi için uygundur.
22,00 ₺

Chado Çift Camlı Bardak

Chado Çift Camlı Bardak 250 ml hacmindeki bu çift camlı bardak hem elinizin yanmasını önler, hem de içindeki içeceğin daha uzun süre sıcak veya soğuk kalmasını sağlar. Bu ürün filtre veya süzgeç içermez. Sitemizde bulunan Kapaklı Metal Süzgeç bu bardak ile uyumludur.
60,00 ₺

Chado Kapaklı Metal Çay Süzgeci

Chado Kapaklı Metal Çay Süzgeci Paslanmaz çelikten üretilen ve birçok bardak ve mug için uyumlu olan bu metal süzgeç ile çayınızı demleyebilirsiniz. Tüm çay çeşitleri için uygundur. Ölçüler: Ağız çapı dıştan dışa 7 cm, yükseklik 5,2 cm Metal süzgeç kullanım şekli: Süzgeci bardağınızdan çıkardıktan sonra kapağını ters çevirerek içine koyabilirsiniz. Çayınız demlenirken kapağını kapalı tutmanız, çayınızın daha uzun süre sıcak kalmasını sağlayacaktır. Metal filtre paslanmaz çelikten üretildiği için dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
48,00 ₺

Adım Adım 62 Salata

Adım Adım 62 Salata - Burak Aziz Sürük & Cengiz Çakıt / Yemek Tarif Kitabı Mutfak, sağlıklı arayış ve denemeler için önü açık bir alan. Geleneksel, çağdaş, uzak, yakın her türden malzemenin ve kişisel deneyimin sağlıklı yemekler hazırlamak için sunduğu imkânlar, sonsuz gibidir. Daha önce “Adım Adım 62 Çorba” (Türkçe ve İngilizce, 2011) adlı kitapta başarılı öneri ve uygulamalarıyla ilgi gören Burak Aziz Sürük ve Cengiz Çakıt, bu kez salatalarıyla okurun ve damak erbabının huzurundalar. Salata, 19. yüzyıl ortalarından beri eskiye oranla daha çok yer işgal ediyor sofralarımızda ve yemek kitaplarımızda. Yeşilliklerle bezenmiş eski ve geleneksel sofralarda da yenilikçi sofralarda da ustaca harmanlanmış ana malzemeleri ve sosuyla salatalar da vazgeçilmez oldu. Aslında yemek yanında tüketilir bir yiyecek olarak algılansa da öğünlerinde sofrasına yalnız salata ile oturan ve onu ana yemek olarak kabul eden çok insan var. Genç ve başarılı aşçılar Sürük ve Çakıt’ın, yerli ve Uzakdoğu kökenli malzemelerle yarattığı çok güzel salatalar, birçok kez denendikten sonra “Adım Adım 62 Salata” (Türkçe ve İngilizce, 2016) adıyla kitaplaştırıldı. Bunların hemen herkesçe uygulanabilir tariflerine, Hadiye Cangökçe ve Yasemin Dinçer-Serenk’in damaklarımızı şenlendiren fotoğraf ve sofra tasarımları eşlik ediyor. Sayfa Sayısı: 136 Boyut: 20.5 x 27 cm
65,00 ₺

Biraz Maya Biraz Gram

Biraz Maya Biraz Gram - İstanbul'da Mevsim Malzemeleriyle Yemek Pişirmek / Didem Şenol Tiryakioğlu Biraz Maya, Biraz Gram ile dört mevsimin hikâyesi… Karaköy’deki Lokanta Maya ve Şişhane’deki Gram’da senenin on iki ayı iyi malzeme peşinde koşan Didem Şenol Tiryakioğlu, uzun soluklu aşçılık serüveninin bu durağında mevsim lezzetlerinin ve yeni tariflerin peşinde… İki lokantada dört mevsim boyunca pişen çeşit çeşit yemekler, bu yemeklerin tarifleri, teknikleri ve hikâyeleri Orhan Cem Çetin’in fotoğraflarıyla Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Biraz Maya, Biraz Gram” kitabında bir araya geliyor. Didem Şenol Tiryakioğlu, Biraz Maya, Biraz Gram ile ilgili “Bu kitaptaki amacımız bizim kullandığımız malzemelerden ürettiğimiz yemeklere servis ettiğimiz mönülerden tariflere, gittiğimiz yerlere, alışveriş yaptığımız kişilere kadar bir senemizi okuyucuyla paylaşmaktı” diyor. Sayfa Sayısı: 416 Boyut: 19 x 21 cm
101,00 ₺

Çukulata - A Turkish History of Chocolate

Çukulata - A Turkish History of Chocolate / Saadet Özen Only a few food is as prestigious as the chocolate in our lives: that small package is everybody’s favorite regardless of age; giving us joy both in health and sickness, for better or worse. So much so that a world without chocolate is almost unimaginable. However, the chocolate has come a long way to acquire the reputation it enjoys today. “Çukulata, A Turkish History of Chocolate” opens a page in history by focusing on the journey of chocolate through the Ottoman lands towards the Turkish Republic until the 1960s, and questions how it came to this part of the world, how it was presented and perceived… together with the intense, sugary scent of cocoa that used to float around long-lost chocolate factories. Sayfa Sayısı: 240 Boyut: 22.5 x 29.5 cm
57,00 ₺

Emma Teyze'nin Kitabı - Yeni Başlayanlar için İtalyan Mutfağı

Emma Teyze'nin Kitabı - Yeni Başlayanlar için İtalyan Mutfağı - Elvan Uysal Bottoni / Yemek Tarif Kitabı Hayatımıza dokunan bütün kadınları sevgiyle yâd etmek için çok güzel bir vesile: “EMMA TEYZE’NİN KİTABI Yeni Başlayanlar için İtalyan Mutfağı” İnsanlar ölür, nesneler kalır yadigâr… Emma Teyze’nin Kitabı da böyle bir yadigârdan yola çıkarak hazırlanmış bir eser. Elvan Uysal Bottoni’nin gayretiyle Emma Teyze’den kalan yemek tarifleri defteri Derya Turgut’un fotoğraflarıyla buluşup tam bir sanat eserine dönüşüyor. Tarifler, savaş sonrası İtalyası’nın açlıkla mücadele ettiği yıllara ait, basit ama lezzetli mi lezzetli. Tatlılar tuzlulara göre daha teferruatlı, başka bir döneme ait oldukları hissedilen nostaljik esintiler taşıyor. Belki de lezzetlerini modası geçmiş olmalarına borçlular. Ama gözünüz korkmasın, yapımı açısından zor değiller. Bu kitabın hazırlık aşamasında emeği geçenlerin ne kadar severek ve eğlenerek çalıştıklarını siz de hemen hissedeceksiniz. Herkes güzel anılar biriktirsin, herkesin sofrasının şenliği bol olsun! Sayfa Sayısı: 192 Boyut: 21.3 x 26.1 cm
85,00 ₺

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü Yemek Kitabı Vehbi Koç Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü yemek kitabı; Semahat Arsel'in değerli katkıları ile hazırlanmıştır. İçerisinde Türk mutfağına ait onlarca birbirinden değerli tarif ve yemek kültür bilgileri yer alır.
130,00 ₺

Her Güne Bir Yemek

Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong / Yemek Tarif Kitabı Geçmişe dönüp baktığımızda, hatırladıklarımız çoğunlukla sofralarla ilgili anılardır. Düğünler, bayram yemekleri, bütün ailenin bir araya geldiği kahvaltılar, yılbaşı şölenleri… Kapımızı çalan komşumuzun getirdiği helva, kandil pişisi, Muharrem aşuresi… Oğlu askere gidene, büyükleri hacdan gelene, doğum yapana, ameliyat geçirene, ailesinde ölüm olana götürülen çorbalar, yemekler, tatlılar… Düğün davetiyesi niyetine börek arasında gelen tavuk, yağmur duası için çıkılan çayırda parçalanan çörek, Hıdrellez’de hazırlanan kömbe, Ramazan için özel çorbalar, bayram tatlıları, Nevruz pideleri… Yıllar yılı komşularımız olmuş Rumların, Musevilerin, Ermenilerin özel günlerinde hazırladıkları koliva, anuşabur, paskalya çöreği, ayvalı kuzu eti… Aydın’dan, Trabzon’dan, Diyarbakır’dan Ankara’dan tarifler… Kız istemede, nişanda, düğün hamamında pişirilen yemekler, sunulan şerbetler… Sadece bunlar da değil, komşu ülkelerin, dahası dünya ülkelerinin yılbaşı, bayram, düğün, festival gelenekleri ve bu geleneklerle bağlantılı yemekler… İşte Her Güne Bir Yemek’te bunlar var. Genişletilmiş 2.Baskı, 170 Yeni Tarif… Fotoğraflar: Ceyda Baza, Necla Bolat, Beste Bonnard, Zerrin Damgacı, Mine Deniz, Başak Gürbüz Derman, Pınar Gediközer, Tijen İnaltong, Fethiye Akbulut Miller, Özgül Obuz, Saykal Sadybakasova, Gülümser Savaşer, Mirace Taşçı Sayfa Sayısı: 416 Boyut: 20.5 x 26.5 cm
57,00 ₺

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri

Süt Uyuyunca Türkiye Peynirleri / Artun Ünsal ''Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında'' der bir öyküsünde Italo Calvino... Anadolu'nun dört bir yanında bir çoğu binlerce yıllık geleneği sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü. Günlük yaşam hırgüründe pek farkında olmasak da Türkiye'nin zengin bir peynir kültürü var. Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu'daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor. ''Doğa örtüsü zengin, ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir. İlk bakışta, Türkiye'de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihalıç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz. Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?'' Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız... Çünkü anlatılan Türkiye'nin kültürü. Sayfa Sayısı: 224 Ölçü: 13.5 x 21 cm
45,00 ₺

Timeless Tastes - Turkish Culinary Culture

Timeless Tastes - Turkish Culinary Culture Recipe Book Prepared with Semahat Arsel's valuable contribution; Timeless Tastes - Turkish Culinary Culture Recipe Book is published by Vehbi Koç Foundation.
130,00 ₺

Türk Kahvesi

Türk Kahvesi Kültür Kitabı / Kemaleddin Kuzucu & M. Sabri Koz Bir fincan kahvenin 500 yıllık hatırı vardır Sabri M. Koz ve Kemalettin Kuzucu’nun hazırladığı “Kahve” kitabı, kahvenin ülkemizdeki 500 yıllık macerasını anlatıyor. 500 yıldır Türklerin hayatında önemli bir yer tutan kahvenin kökleri, bir Afrika ülkesi olan Habeşistan’a (Etiyopya), dalları bir Arap Yarımadası ülkesi olan Yemen’e kadar uzansa da artık ne Yemen’den dağılıyor bütün dünyaya ne de Habeşistan’dan... Ama bu yaygınlıkta Türkler’in payı büyük ve “Türk Kahvesi” de ne olduğu bilinerek tüketilen bir “imparatorluk içeceği” aynı zamanda... Hiçbir zaman söylencelerden, dinî ve siyasî engellemelerden ve ticarî ilişkilerden kopamamış bir tarihi var kahvenin. Avrupa’ya nasıl taşındığı, kendini kabul ettirinceye kadar neler yaşadığı hep anlatılır durur. Ancak, çok uzun zamandan beri dünya kahve ticareti büyük tâcirlerin elinde. Oysa kahve, Türkler açısından, hazırlanışı, pişirilmesi, sunumu ve bunlarla ilgili geleneksel uygulamalarıyla “çok özel” bir içecek... Türk Kahvesi’nin hikâyesi merak eden herkes için Türk Kahvesi’nde...
90,00 ₺