SEPETİM
Alışveriş sepetinizde hiç ürün bulunmuyor.

Lokum

Geleneksel ancak bir o kadar da modern bir tat. El işçiliğinin ve detaycılığın en lezzetli kanıtı: Lokum.

Geleneksel ancak bir o kadar da modern bir tat. El işçiliğinin ve detaycılığın en lezzetli kanıtı: Lokum.

 

Türk mutfağının belki de gelmiş geçmiş en köklü ve lezzetli üyelerinden biri olan lokum, yüzyıllar öncesinde ‘boğazı rahatlatan’ şifa sunan bir lezzet olarak mutfaklarımıza girse de günümüzde keyifli anlara eşlik eden bir lezzet olarak akıllara kazınmış durumda. Türk kahvesinin baş tacı olmasının yanı sıra, bayramların sembolü haline gelen lokum için anahtar sözcük ‘çifte kavrulmuş’. Ancak Divan’ın ayrıcalıklı menüsünde lokum çeşitleri elbette bu aroma ile sınırlı değil; fıstıklı lokum, güllü limonlu lokum, naneli lokum, kadayıflı cevizli lokum, zencefilli lokum ve hurmalı lokum başta olmak üzere tüm farklı damak zevklerine uygun lezzetler de menümüzde sizleri bekliyor.

 

Lokumu, diğer şekerlemelerden ayıran en önemli özelliği, hangi aroma ile hazırlanırsa hazırlansın, özündeki lezzeti korumasıdır. Glikoz ve fruktoz gibi yapay tatlandırıcılardan arındırılmış; doğal ve minimum oranda kullanılan şeker ve nişasta ile hazırlanan lokum taze olarak tüketilmelidir. Üretim aşaması kadar lokumun muhafaza ediliş biçimi de önemlidir. Peki lokum nasıl saklanmalıdır? Bu aşamada en önemli nokta lokumun hava almayacak şekilde muhafaza edilmesidir. Güneş ışığından uzak ve oda sıcaklığında paketinde saklanan lokum, 1 aya kadar keyifle tüketilebilir.