Tarihçe

Yarım asrı aşan deneyim, farklı bir bakış açısı, köklü bir kültür...
Olduğu şehrin buluşma noktası.
Bazen bir kahve, bazen bir çikolata ile hayata eklenen bir tat.
Anların, anıların, hayata iz bırakan kutlamaların tanığı.
İstanbul’da başlayan, yıllar içinde sınır tanımayan ama hep
“bizden” kalan bir lezzet ustası.
Divan, 60 yıldır hayatın tam içinde!



Kuruluş

Yıl 1956… Elmadağ, Divan Otel’de lezzet severler, eşsiz çikolata, butik pasta,
ve tatlılarla tanışıyor. Divan Otel’in pasta, çikolata ve tatlılarını yapmak üzere
Huegenin Pastanesinden Türkiye’ye gelen İsviçreli şef Kunderdt’in hazırladığı
tatlar o kadar beğeniliyor ki Divan’ın tatlıları, çikolataları ve pastaları dilden dile
dolaşmaya başlıyor. 60 yıl önce, Divan Pastaneleri zincirlerinin temelleri böylece
atılmış oluyor. İlki Elmadağ’da açılan Divan Pastanesi’nin ikinci durağı 1964 yılında
Erenköy oluyor. 10 yıl sonra Divan Pastanesi Bebek’te açılıyor. 1981 yılında Moda,
1984’te Sütlüce pastaneleri lezzet severlerle buluşuyor. İstanbul dışında ilk pastane
ise 1987 yılında Ankara’da hizmet vermeye başlıyor. Lüks çikolata ve butik pastane
konseptinin lideri Divan, nesilden nesile aktardığı, ve Türk damak tadıyla harmanladığı
tarifleri ile kalite, kusursuz hizmet ve bir lezzet geleneğinin temsilcisidir.

Teknolojinin profesyonel eller ile buluşması..

Divan Pastanelerinin Elmadağ otelin içinde başlayan, sonrasında Sütlüce’de Türkiye’nin
ilk pasta, tatlı üretim imalathanesi olarak devam eden serüveni, 2003 yılında Ümraniye’deki
8 bin metrekare kapalı alana yayılan tesislerine taşınarak devam ediyor. 2015 yılı Ocak
ayında ise, üretim tesisini 3 katı büyüterek, 15.000 metrekarelik yeni üretim tesisine taşınıyor.
Yüksek teknoloji ile çalışan üretim makinaları ve usta ellerin çabası ile Divan’ın enfes lezzetlerini
oluşturan 170’a yakın ürün burada üretilmektedir. Fabrikamızda, günde 10 ton çikolata, 5 ton lokum,
5 tona yakın unlu mamul üretimi, 10.000 adetlik de pasta üretimi kapasitemiz bulunuyor.

Divan’ın en önemli özelliklerinden biri, hem butik hem de endüstriyel olarak başarıyı yakalamış
olmasıdır. Divan, sadece el yapımı ürünleriyle değil, gelişen teknolojinin paralelinde yenilenen
makinaları ile yüksek hijyen koşullarında hazırlanan ürünleriyle de, 60 yıl boyunca aynı kalite ve
lezzeti müşterileriyle buluşturmayı başarmış bir markadır.

Avrupa, ABD ve Ortadoğu’ya yayılan lezzet

Divan Pastanelerinin eşsiz lokum ve çikolatalarının ünü dünyanın dört bir köşesine
ulaşmaktadır. Bugün Londra’nın ünlü mağazalarına, Amerika, Suudi Arabistan, BAE,
Katar, Bahreyn, Avustralya, Azerbaycan, Fransa ve Belçika’ya ihracat yapılmaktadır.



Nesilden nesile taşınan lezzetler

Divan Pastanelerinin eşsiz tatları dünyaca üne kavuşurken, pastanelerde
değişmeyen tek şey lezzet ve ustalıktır. Divan, yıllar boyunca kaliteyi,
geleneği, prestiji ve kusursuz hizmeti temsil eden büyük bir değer olarak,
deneyim ve ustalığa önem vermiş, Türkiye’de pastanecilik sektörüne okul
olmuş, kıymetli bir marka olarak kendini içtenlikle kabul ettirmiştir.

Tarifi bizde saklı..

İlk günden bugüne tarifi bizde saklı olan özel çikolatalarımız, her biri kendine
has reçetelerle üretilen eşsiz ürünlerimiz ve butik pastalarımızla, bugün
geleneklerinden kopmadan yenilikçi yaklaşımlarla müşterilerimize özel deneyimler
yaratmaya devam ediyoruz. Her biri bir Divan Klasiği haline gelen lezzetlerden
Rokoko, butik pastalar, usta ellerin hazırladığı el yapımı çikolatalar, prenses badem,
krep dantel, yaprak nane gibi birçok lezzet ile Divan, bugün de, ilk günkü heyecan ve
tutkuyu, mutluluğun olduğu her yere ulaştırmaya devam ediyor.

VAZGEÇİLMEZ DİVAN KLASİKLERİ

YENİLİK VE KAMPANYALARDAN İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN

BİZİ TAKİP EDİN

Gri Creative