Arama

Türk Kahvesi

Türk Kahvesi Kültür Kitabı / Kemaleddin Kuzucu & M. Sabri Koz Bir fincan kahvenin 500 yıllık hatırı vardır Sabri M. Koz ve Kemalettin Kuzucu’nun hazırladığı “Kahve” kitabı, kahvenin ülkemizdeki 500 yıllık macerasını anlatıyor. 500 yıldır Türklerin hayatında önemli bir yer tutan kahvenin kökleri, bir Afrika ülkesi olan Habeşistan’a (Etiyopya), dalları bir Arap Yarımadası ülkesi olan Yemen’e kadar uzansa da artık ne Yemen’den dağılıyor bütün dünyaya ne de Habeşistan’dan... Ama bu yaygınlıkta Türkler’in payı büyük ve “Türk Kahvesi” de ne olduğu bilinerek tüketilen bir “imparatorluk içeceği” aynı zamanda... Hiçbir zaman söylencelerden, dinî ve siyasî engellemelerden ve ticarî ilişkilerden kopamamış bir tarihi var kahvenin. Avrupa’ya nasıl taşındığı, kendini kabul ettirinceye kadar neler yaşadığı hep anlatılır durur. Ancak, çok uzun zamandan beri dünya kahve ticareti büyük tâcirlerin elinde. Oysa kahve, Türkler açısından, hazırlanışı, pişirilmesi, sunumu ve bunlarla ilgili geleneksel uygulamalarıyla “çok özel” bir içecek... Türk Kahvesi’nin hikâyesi merak eden herkes için Türk Kahvesi’nde...
*
135,00 ₺
i h
Bu ürünü alan müşteriler aynı zamanda bu ürünleri satın aldılar

Selamlique Geleneksel Türk Kahvesi

Selamlique Geleneksel Türk Kahvesi - 125 g Metal Kutuda Ürün Özellikleri Türü: Arabica. Ülke/Bölge: Brezilya-Rio Minas. Tipi: Orta kavrulmuş. Derecesi: İnce. İşlenme yöntemi: Güneşte, doğal ortamda kurutulmuş. Öğütülme yöntemi: Taş değirmende geleneksel Türk kahvesi kıvamında öğütülmüş. Kafein oranı: % 1.2 Geleneksel Türk kahvesi özellikleri, dengeli asidite, yumuşak gövde, orta yoğunlukta aroma, kremamsı bitiş. Serin ve kuru ortamda saklayınız.
52,00 ₺

Selamlique Çikolatalı Türk Kahvesi

Selamlique Çikolatalı Türk Kahvesi - 125 g Metal Kutuda Ürün Özellikleri Türü: Arabica. Ülke/Bölge: Brezilya-Rio Minas. Tipi: Orta kavrulmuş. Derecesi: İnce. İşlenme yöntemi: Güneşte, doğal ortamda kurutulmuş. Öğütülme yöntemi: Taş değirmende geleneksel Türk kahvesi kıvamında öğütülmüş. Kafein oranı: % 1.2 Eşleştirme Önerileri: Kahvaltıdan sonra günün ilk kahvesi olarak önerilir. Dengeli asidite, bitter çikolatayı vurgulayan gövde, kremamsı bitiş. Serin ve kuru ortamda saklayınız.
65,00 ₺

Petit Four Çilekli

Çilekli pasta lezzetini lokmalık birer şahesere dönüştüren Petit Four Çilekli
50,00 ₺

Petit Four Éclair - Mini Çikolatalı

Petit Four Éclair - Mini Çikolatalı; Divan'ın enfes bitter çikolatası ile ekler tarifinin lezzetini sizler için ikiye katladık
50,00 ₺

Selamlique Damla Sakızlı Türk Kahvesi

Selamlique Damla Sakızlı Türk Kahvesi - 125 g Metal Kutuda Ürün Özellikleri Türü: Arabica. Ülke/Bölge: Brezilya-Rio Minas. Tipi: Orta kavrulmuş. Derecesi: İnce. İşlenme yöntemi: Güneşte, doğal ortamda kurutulmuş. Öğütülme yöntemi: Taş değirmende geleneksel Türk kahvesi kıvamında öğütülmüş. Kafein oranı: % 1.2 Eşleştirme Önerileri: Kahvaltıdan sonra günün ilk kahvesi olarak önerilir. Dengeli asidite, bitter çikolatayı vurgulayan gövde, kremamsı bitiş. Serin ve kuru ortamda saklayınız.
83,00 ₺

Siyez Unlu Poğaça

Atalık tohumlarımızdan Siyez, 10 bin yıllık tarihi ile genetik yapısını ilk günkü gibi koruyor. Yapısal özelliğinin hastalıklara ve kötü hava şartlarına dayanaklı olması siyezi diger buğdaylardan ayırıyor. Yüksek besin değerli siyez unuyla hazırlanan ıspanaklı & peynirli iç dolgulu poğaça lezzetiyle fark yaratmaya hazır.
9,00 ₺

Türk Kahvesi Kültür Kitabı / Kemaleddin Kuzucu & M. Sabri Koz

Bir fincan kahvenin 500 yıllık hatırı vardır

Sabri M. Koz ve Kemalettin Kuzucu’nun hazırladığı “Kahve” kitabı, kahvenin ülkemizdeki 500 yıllık macerasını anlatıyor.

500 yıldır Türklerin hayatında önemli bir yer tutan kahvenin kökleri, bir Afrika ülkesi olan Habeşistan’a (Etiyopya), dalları bir Arap Yarımadası ülkesi olan Yemen’e kadar uzansa da artık ne Yemen’den dağılıyor bütün dünyaya ne de Habeşistan’dan... Ama bu yaygınlıkta Türkler’in payı büyük ve “Türk Kahvesi” de ne olduğu bilinerek tüketilen bir “imparatorluk içeceği” aynı zamanda...

Hiçbir zaman söylencelerden, dinî ve siyasî engellemelerden ve ticarî ilişkilerden kopamamış bir tarihi var kahvenin. Avrupa’ya nasıl taşındığı, kendini kabul ettirinceye kadar neler yaşadığı hep anlatılır durur. Ancak, çok uzun zamandan beri dünya kahve ticareti büyük tâcirlerin elinde. Oysa kahve, Türkler açısından, hazırlanışı, pişirilmesi, sunumu ve bunlarla ilgili geleneksel uygulamalarıyla “çok özel” bir içecek...

Türk Kahvesi’nin hikâyesi merak eden herkes için Türk Kahvesi’nde...

Kahve Yemen’den gelir
Bülbül çimenden gelir
Ak topuk beyaz gerdan
Her gün hamamdan gelir
Kahve biştiği yerde
Telve taştığı yerde
Güzel çirkin aranmaz
Gönül düştüğü yerde