Arama

Her Güne Bir Yemek

Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong / Yemek Tarif Kitabı Geçmişe dönüp baktığımızda, hatırladıklarımız çoğunlukla sofralarla ilgili anılardır. Düğünler, bayram yemekleri, bütün ailenin bir araya geldiği kahvaltılar, yılbaşı şölenleri… Kapımızı çalan komşumuzun getirdiği helva, kandil pişisi, Muharrem aşuresi… Oğlu askere gidene, büyükleri hacdan gelene, doğum yapana, ameliyat geçirene, ailesinde ölüm olana götürülen çorbalar, yemekler, tatlılar… Düğün davetiyesi niyetine börek arasında gelen tavuk, yağmur duası için çıkılan çayırda parçalanan çörek, Hıdrellez’de hazırlanan kömbe, Ramazan için özel çorbalar, bayram tatlıları, Nevruz pideleri… Yıllar yılı komşularımız olmuş Rumların, Musevilerin, Ermenilerin özel günlerinde hazırladıkları koliva, anuşabur, paskalya çöreği, ayvalı kuzu eti… Aydın’dan, Trabzon’dan, Diyarbakır’dan Ankara’dan tarifler… Kız istemede, nişanda, düğün hamamında pişirilen yemekler, sunulan şerbetler… Sadece bunlar da değil, komşu ülkelerin, dahası dünya ülkelerinin yılbaşı, bayram, düğün, festival gelenekleri ve bu geleneklerle bağlantılı yemekler… İşte Her Güne Bir Yemek’te bunlar var. Genişletilmiş 2.Baskı, 170 Yeni Tarif… Fotoğraflar: Ceyda Baza, Necla Bolat, Beste Bonnard, Zerrin Damgacı, Mine Deniz, Başak Gürbüz Derman, Pınar Gediközer, Tijen İnaltong, Fethiye Akbulut Miller, Özgül Obuz, Saykal Sadybakasova, Gülümser Savaşer, Mirace Taşçı Sayfa Sayısı: 416 Boyut: 20.5 x 26.5 cm
*
57,00 ₺
i h
Bu ürünü alan müşteriler aynı zamanda bu ürünleri satın aldılar

Petit Four Çilekli

Çilekli pasta lezzetini lokmalık birer şahesere dönüştüren Petit Four Çilekli
39,00 ₺

Tuzlu Kurabiye

Zeytin Ezmeli Ayçekirdekli Rulo, Mini Simit, Burgu, Yeşil zeytinli Kurabiye, yepyeni Parmesanlı Kurabiye, enfes ve farklı Anasonlu Kurabiye, nohutun un haline getirilmesiyle hazırlanan Nohutlu Yulaflı Kurabiye ve benzersiz lezzetiyle Fesleğenli Kurabiye keşfedilmeyi bekliyor. *Kutu içerisinde bulunan kurabiye çeşitleri pastanelerin günlük ürün çeşitliliğine göre değişiklik gösterebilir.
58,00 ₺

Divan Noix Porsiyon Pasta

Çıtır krep parçaları ile özenle hazırlanan pasta tabanı üzerinde, Antep fıstığı ile lezzetlendirilmiş enfes krema
35,00 ₺

Biraz Maya Biraz Gram

Biraz Maya Biraz Gram - İstanbul'da Mevsim Malzemeleriyle Yemek Pişirmek / Didem Şenol Tiryakioğlu Biraz Maya, Biraz Gram ile dört mevsimin hikâyesi… Karaköy’deki Lokanta Maya ve Şişhane’deki Gram’da senenin on iki ayı iyi malzeme peşinde koşan Didem Şenol Tiryakioğlu, uzun soluklu aşçılık serüveninin bu durağında mevsim lezzetlerinin ve yeni tariflerin peşinde… İki lokantada dört mevsim boyunca pişen çeşit çeşit yemekler, bu yemeklerin tarifleri, teknikleri ve hikâyeleri Orhan Cem Çetin’in fotoğraflarıyla Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Biraz Maya, Biraz Gram” kitabında bir araya geliyor. Didem Şenol Tiryakioğlu, Biraz Maya, Biraz Gram ile ilgili “Bu kitaptaki amacımız bizim kullandığımız malzemelerden ürettiğimiz yemeklere servis ettiğimiz mönülerden tariflere, gittiğimiz yerlere, alışveriş yaptığımız kişilere kadar bir senemizi okuyucuyla paylaşmaktı” diyor. Sayfa Sayısı: 416 Boyut: 19 x 21 cm
101,00 ₺

Emma Teyze'nin Kitabı - Yeni Başlayanlar için İtalyan Mutfağı

Emma Teyze'nin Kitabı - Yeni Başlayanlar için İtalyan Mutfağı - Elvan Uysal Bottoni / Yemek Tarif Kitabı Hayatımıza dokunan bütün kadınları sevgiyle yâd etmek için çok güzel bir vesile: “EMMA TEYZE’NİN KİTABI Yeni Başlayanlar için İtalyan Mutfağı” İnsanlar ölür, nesneler kalır yadigâr… Emma Teyze’nin Kitabı da böyle bir yadigârdan yola çıkarak hazırlanmış bir eser. Elvan Uysal Bottoni’nin gayretiyle Emma Teyze’den kalan yemek tarifleri defteri Derya Turgut’un fotoğraflarıyla buluşup tam bir sanat eserine dönüşüyor. Tarifler, savaş sonrası İtalyası’nın açlıkla mücadele ettiği yıllara ait, basit ama lezzetli mi lezzetli. Tatlılar tuzlulara göre daha teferruatlı, başka bir döneme ait oldukları hissedilen nostaljik esintiler taşıyor. Belki de lezzetlerini modası geçmiş olmalarına borçlular. Ama gözünüz korkmasın, yapımı açısından zor değiller. Bu kitabın hazırlık aşamasında emeği geçenlerin ne kadar severek ve eğlenerek çalıştıklarını siz de hemen hissedeceksiniz. Herkes güzel anılar biriktirsin, herkesin sofrasının şenliği bol olsun! Sayfa Sayısı: 192 Boyut: 21.3 x 26.1 cm
85,00 ₺

Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong / Yemek Tarif Kitabı

Geçmişe dönüp baktığımızda, hatırladıklarımız çoğunlukla sofralarla ilgili anılardır. Düğünler, bayram yemekleri, bütün ailenin bir araya geldiği kahvaltılar, yılbaşı şölenleri… Kapımızı çalan komşumuzun getirdiği helva, kandil pişisi, Muharrem aşuresi… Oğlu askere gidene, büyükleri hacdan gelene, doğum yapana, ameliyat geçirene, ailesinde ölüm olana götürülen çorbalar, yemekler, tatlılar… Düğün davetiyesi niyetine börek arasında gelen tavuk, yağmur duası için çıkılan çayırda parçalanan çörek, Hıdrellez’de hazırlanan kömbe, Ramazan için özel çorbalar, bayram tatlıları, Nevruz pideleri… Yıllar yılı komşularımız olmuş Rumların, Musevilerin, Ermenilerin özel günlerinde hazırladıkları koliva, anuşabur, paskalya çöreği, ayvalı kuzu eti… Aydın’dan, Trabzon’dan, Diyarbakır’dan Ankara’dan tarifler… Kız istemede, nişanda, düğün hamamında pişirilen yemekler, sunulan şerbetler… Sadece bunlar da değil, komşu ülkelerin, dahası dünya ülkelerinin yılbaşı, bayram, düğün, festival gelenekleri ve bu geleneklerle bağlantılı yemekler… İşte Her Güne Bir Yemek’te bunlar var.

Genişletilmiş 2.Baskı, 170 Yeni Tarif…

Fotoğraflar: Ceyda Baza, Necla Bolat, Beste Bonnard, Zerrin Damgacı, Mine  Deniz, Başak Gürbüz Derman, Pınar Gediközer, Tijen İnaltong, Fethiye Akbulut Miller, Özgül Obuz, Saykal  Sadybakasova, Gülümser Savaşer, Mirace Taşçı

Sayfa Sayısı: 416

Boyut: 20.5 x 26.5 cm