SEPETİM
Alışveriş sepetinizde hiç ürün bulunmuyor.

Her Güne Bir Yemek

Ürün Açıklaması

Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong / Yemek Tarif Kitabı

Geçmişe dönüp baktığımızda, hatırladıklarımız çoğunlukla sofralarla ilgili anılardır. Düğünler, bayram yemekleri, bütün ailenin bir araya geldiği kahvaltılar, yılbaşı şölenleri… Kapımızı çalan komşumuzun getirdiği helva, kandil pişisi, Muharrem aşuresi… Oğlu askere gidene, büyükleri hacdan gelene, doğum yapana, ameliyat geçirene, ailesinde ölüm olana götürülen çorbalar, yemekler, tatlılar… Düğün davetiyesi niyetine börek arasında gelen tavuk, yağmur duası için çıkılan çayırda parçalanan çörek, Hıdrellez’de hazırlanan kömbe, Ramazan için özel çorbalar, bayram tatlıları, Nevruz pideleri… Yıllar yılı komşularımız olmuş Rumların, Musevilerin, Ermenilerin özel günlerinde hazırladıkları koliva, anuşabur, paskalya çöreği, ayvalı kuzu eti… Aydın’dan, Trabzon’dan, Diyarbakır’dan Ankara’dan tarifler… Kız istemede, nişanda, düğün hamamında pişirilen yemekler, sunulan şerbetler… Sadece bunlar da değil, komşu ülkelerin, dahası dünya ülkelerinin yılbaşı, bayram, düğün, festival gelenekleri ve bu geleneklerle bağlantılı yemekler… İşte Her Güne Bir Yemek’te bunlar var.

Genişletilmiş 2.Baskı, 170 Yeni Tarif…

Fotoğraflar: Ceyda Baza, Necla Bolat, Beste Bonnard, Zerrin Damgacı, Mine  Deniz, Başak Gürbüz Derman, Pınar Gediközer, Tijen İnaltong, Fethiye Akbulut Miller, Özgül Obuz, Saykal  Sadybakasova, Gülümser Savaşer, Mirace Taşçı

Sayfa Sayısı: 416

Boyut: 20.5 x 26.5 cm

Bu ürünümüzün internet üzerinden satışı yoktur. Bilgi almak için en yakın pastanemizle iletişime geçebilir, veya kataloğumuzu inceleyebilirsiniz.
*
Fiyatlara KDV Dahildir.
50,00 ₺
Ürün Açıklaması

Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong / Yemek Tarif Kitabı

Geçmişe dönüp baktığımızda, hatırladıklarımız çoğunlukla sofralarla ilgili anılardır. Düğünler, bayram yemekleri, bütün ailenin bir araya geldiği kahvaltılar, yılbaşı şölenleri… Kapımızı çalan komşumuzun getirdiği helva, kandil pişisi, Muharrem aşuresi… Oğlu askere gidene, büyükleri hacdan gelene, doğum yapana, ameliyat geçirene, ailesinde ölüm olana götürülen çorbalar, yemekler, tatlılar… Düğün davetiyesi niyetine börek arasında gelen tavuk, yağmur duası için çıkılan çayırda parçalanan çörek, Hıdrellez’de hazırlanan kömbe, Ramazan için özel çorbalar, bayram tatlıları, Nevruz pideleri… Yıllar yılı komşularımız olmuş Rumların, Musevilerin, Ermenilerin özel günlerinde hazırladıkları koliva, anuşabur, paskalya çöreği, ayvalı kuzu eti… Aydın’dan, Trabzon’dan, Diyarbakır’dan Ankara’dan tarifler… Kız istemede, nişanda, düğün hamamında pişirilen yemekler, sunulan şerbetler… Sadece bunlar da değil, komşu ülkelerin, dahası dünya ülkelerinin yılbaşı, bayram, düğün, festival gelenekleri ve bu geleneklerle bağlantılı yemekler… İşte Her Güne Bir Yemek’te bunlar var.

Genişletilmiş 2.Baskı, 170 Yeni Tarif…

Fotoğraflar: Ceyda Baza, Necla Bolat, Beste Bonnard, Zerrin Damgacı, Mine  Deniz, Başak Gürbüz Derman, Pınar Gediközer, Tijen İnaltong, Fethiye Akbulut Miller, Özgül Obuz, Saykal  Sadybakasova, Gülümser Savaşer, Mirace Taşçı

Sayfa Sayısı: 416

Boyut: 20.5 x 26.5 cm