Arama

Adım Adım 62 Salata

Adım Adım 62 Salata - Burak Aziz Sürük & Cengiz Çakıt / Yemek Tarif Kitabı Mutfak, sağlıklı arayış ve denemeler için önü açık bir alan. Geleneksel, çağdaş, uzak, yakın her türden malzemenin ve kişisel deneyimin sağlıklı yemekler hazırlamak için sunduğu imkânlar, sonsuz gibidir. Daha önce “Adım Adım 62 Çorba” (Türkçe ve İngilizce, 2011) adlı kitapta başarılı öneri ve uygulamalarıyla ilgi gören Burak Aziz Sürük ve Cengiz Çakıt, bu kez salatalarıyla okurun ve damak erbabının huzurundalar. Salata, 19. yüzyıl ortalarından beri eskiye oranla daha çok yer işgal ediyor sofralarımızda ve yemek kitaplarımızda. Yeşilliklerle bezenmiş eski ve geleneksel sofralarda da yenilikçi sofralarda da ustaca harmanlanmış ana malzemeleri ve sosuyla salatalar da vazgeçilmez oldu. Aslında yemek yanında tüketilir bir yiyecek olarak algılansa da öğünlerinde sofrasına yalnız salata ile oturan ve onu ana yemek olarak kabul eden çok insan var. Genç ve başarılı aşçılar Sürük ve Çakıt’ın, yerli ve Uzakdoğu kökenli malzemelerle yarattığı çok güzel salatalar, birçok kez denendikten sonra “Adım Adım 62 Salata” (Türkçe ve İngilizce, 2016) adıyla kitaplaştırıldı. Bunların hemen herkesçe uygulanabilir tariflerine, Hadiye Cangökçe ve Yasemin Dinçer-Serenk’in damaklarımızı şenlendiren fotoğraf ve sofra tasarımları eşlik ediyor. Sayfa Sayısı: 136 Boyut: 20.5 x 27 cm
*
65,00 ₺
i h
Bu ürünü alan müşteriler aynı zamanda bu ürünleri satın aldılar

Divan Noix Porsiyon Pasta

Çıtır krep parçaları ile özenle hazırlanan pasta tabanı üzerinde, Antep fıstığı ile lezzetlendirilmiş enfes krema
35,00 ₺

Divan Privé Porsiyon Pasta

Yoğun çikolatalı mousse kremasıyla çikolatanın en lezzetli hali: Divan Privé Pasta
35,00 ₺

Kaşar Peynirli Kruvasan

Bol tereyağlı, ağızda dağılan enfes bir Fransız klasiği olan kruvasan; Divan uzmanlığı ile özenle hazırlanıyor. Arasında taze kaşar peyniri ile sunulan bu enfes lezzet kahvaltılarınız ve gün arası atıştırmalıklarınızın vazgeçilmezi olacak.
15,00 ₺

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü

Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü Yemek Kitabı Vehbi Koç Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü yemek kitabı; Semahat Arsel'in değerli katkıları ile hazırlanmıştır. İçerisinde Türk mutfağına ait onlarca birbirinden değerli tarif ve yemek kültür bilgileri yer alır.
130,00 ₺

Biraz Maya Biraz Gram

Biraz Maya Biraz Gram - İstanbul'da Mevsim Malzemeleriyle Yemek Pişirmek / Didem Şenol Tiryakioğlu Biraz Maya, Biraz Gram ile dört mevsimin hikâyesi… Karaköy’deki Lokanta Maya ve Şişhane’deki Gram’da senenin on iki ayı iyi malzeme peşinde koşan Didem Şenol Tiryakioğlu, uzun soluklu aşçılık serüveninin bu durağında mevsim lezzetlerinin ve yeni tariflerin peşinde… İki lokantada dört mevsim boyunca pişen çeşit çeşit yemekler, bu yemeklerin tarifleri, teknikleri ve hikâyeleri Orhan Cem Çetin’in fotoğraflarıyla Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Biraz Maya, Biraz Gram” kitabında bir araya geliyor. Didem Şenol Tiryakioğlu, Biraz Maya, Biraz Gram ile ilgili “Bu kitaptaki amacımız bizim kullandığımız malzemelerden ürettiğimiz yemeklere servis ettiğimiz mönülerden tariflere, gittiğimiz yerlere, alışveriş yaptığımız kişilere kadar bir senemizi okuyucuyla paylaşmaktı” diyor. Sayfa Sayısı: 416 Boyut: 19 x 21 cm
101,00 ₺

Her Güne Bir Yemek

Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltong / Yemek Tarif Kitabı Geçmişe dönüp baktığımızda, hatırladıklarımız çoğunlukla sofralarla ilgili anılardır. Düğünler, bayram yemekleri, bütün ailenin bir araya geldiği kahvaltılar, yılbaşı şölenleri… Kapımızı çalan komşumuzun getirdiği helva, kandil pişisi, Muharrem aşuresi… Oğlu askere gidene, büyükleri hacdan gelene, doğum yapana, ameliyat geçirene, ailesinde ölüm olana götürülen çorbalar, yemekler, tatlılar… Düğün davetiyesi niyetine börek arasında gelen tavuk, yağmur duası için çıkılan çayırda parçalanan çörek, Hıdrellez’de hazırlanan kömbe, Ramazan için özel çorbalar, bayram tatlıları, Nevruz pideleri… Yıllar yılı komşularımız olmuş Rumların, Musevilerin, Ermenilerin özel günlerinde hazırladıkları koliva, anuşabur, paskalya çöreği, ayvalı kuzu eti… Aydın’dan, Trabzon’dan, Diyarbakır’dan Ankara’dan tarifler… Kız istemede, nişanda, düğün hamamında pişirilen yemekler, sunulan şerbetler… Sadece bunlar da değil, komşu ülkelerin, dahası dünya ülkelerinin yılbaşı, bayram, düğün, festival gelenekleri ve bu geleneklerle bağlantılı yemekler… İşte Her Güne Bir Yemek’te bunlar var. Genişletilmiş 2.Baskı, 170 Yeni Tarif… Fotoğraflar: Ceyda Baza, Necla Bolat, Beste Bonnard, Zerrin Damgacı, Mine Deniz, Başak Gürbüz Derman, Pınar Gediközer, Tijen İnaltong, Fethiye Akbulut Miller, Özgül Obuz, Saykal Sadybakasova, Gülümser Savaşer, Mirace Taşçı Sayfa Sayısı: 416 Boyut: 20.5 x 26.5 cm
57,00 ₺

Adım Adım 62 Salata - Burak Aziz Sürük & Cengiz Çakıt / Yemek Tarif Kitabı

Mutfak, sağlıklı arayış ve denemeler için önü açık bir alan. Geleneksel, çağdaş, uzak, yakın her türden malzemenin ve kişisel deneyimin sağlıklı yemekler hazırlamak için sunduğu imkânlar, sonsuz gibidir. Daha önce “Adım Adım 62 Çorba” (Türkçe ve İngilizce, 2011) adlı kitapta başarılı öneri ve uygulamalarıyla ilgi gören Burak Aziz Sürük ve Cengiz Çakıt, bu kez salatalarıyla okurun ve damak erbabının huzurundalar.

Salata, 19. yüzyıl ortalarından beri eskiye oranla daha çok yer işgal ediyor sofralarımızda ve yemek kitaplarımızda. Yeşilliklerle bezenmiş eski ve geleneksel sofralarda da yenilikçi sofralarda da ustaca harmanlanmış ana malzemeleri ve sosuyla salatalar da vazgeçilmez oldu. Aslında yemek yanında tüketilir bir yiyecek olarak algılansa da öğünlerinde sofrasına yalnız salata ile oturan ve onu ana yemek olarak kabul eden çok insan var.

Genç ve başarılı aşçılar Sürük ve Çakıt’ın, yerli ve Uzakdoğu kökenli malzemelerle yarattığı çok güzel salatalar, birçok kez denendikten sonra “Adım Adım 62 Salata” (Türkçe ve İngilizce, 2016) adıyla kitaplaştırıldı. Bunların hemen herkesçe uygulanabilir tariflerine, Hadiye Cangökçe ve Yasemin Dinçer-Serenk’in damaklarımızı şenlendiren fotoğraf ve sofra tasarımları eşlik ediyor.

Sayfa Sayısı: 136

Boyut: 20.5 x 27 cm