Shopping cart
You have no items in your shopping cart.

Chado Kombucha Roobios Vanilla Çay

descriptiontitle

Chado Kombucha Roobios Vanilla Çay - Cam Şişe 330 ml

Kombucha (Kombu Çayı) Nedir?

Kombucha; en basit tarifi ile fermente çaydır.

Kombucha’nın 2000 yıl önce ilk olarak Çin’de ortaya çıktığı, ardından Japonya ve Rusya’da yaygın olarak kullanıldığı, 20. Yüzyılın başından itibaren Avrupa’da popülerleştiği ve günümüzde Amerika dahil dünyanın bir çok ülkesinde “ölümsüzlük iksiri” olarak tedavi ve kozmetik amaçlı kullanıldığı biliniyor.

Kombucha üretmek için hazırlanan çay-şeker çözeltisindeki şeker, mayanın beslenmesi ve çalışabilmesi içindir.
Maya, şekeri yapı taşlarına ayırarak glukonik aside çevirir.
Ve elde edilen içecekteki şeker, meyve şekerine benzer bir forma dönüşür. 

Chado Tea için hazırlanan kombuchalara belli periyodlarla şeker ve alkol analizleri yapılır.

Alkol oranı binde 5 in altındadır ve ”alkolsüz içecekler” sınıfındadır.

Tüm fermente gıdalar gibi probiyotiktir yani çok sayıda faydalı bakteri içerir.
Tıpkı yoğurt gibi, kefir gibi, fermente turşu vb gibi.

Kombucha  buzdolabında muhafaza edilir. Oda sıcaklığında fermantasyon hızı yükselir. Her durumda canlı kültürler fermantasyona devam edecektir ancak buzdolabında yavaşlar. Şişenin içindeki ipliksi ve/veya tortulu oluşumlar canlılığın devamına işarettir o şekilde içilebilir. Arzu edilirse süzülerek  de kullanılabilir. 

notsellingproducts.information
*
producttaxinfodetail
18,00 ₺
descriptiontitle

Chado Kombucha Roobios Vanilla Çay - Cam Şişe 330 ml

Kombucha (Kombu Çayı) Nedir?

Kombucha; en basit tarifi ile fermente çaydır.

Kombucha’nın 2000 yıl önce ilk olarak Çin’de ortaya çıktığı, ardından Japonya ve Rusya’da yaygın olarak kullanıldığı, 20. Yüzyılın başından itibaren Avrupa’da popülerleştiği ve günümüzde Amerika dahil dünyanın bir çok ülkesinde “ölümsüzlük iksiri” olarak tedavi ve kozmetik amaçlı kullanıldığı biliniyor.

Kombucha üretmek için hazırlanan çay-şeker çözeltisindeki şeker, mayanın beslenmesi ve çalışabilmesi içindir.
Maya, şekeri yapı taşlarına ayırarak glukonik aside çevirir.
Ve elde edilen içecekteki şeker, meyve şekerine benzer bir forma dönüşür. 

Chado Tea için hazırlanan kombuchalara belli periyodlarla şeker ve alkol analizleri yapılır.

Alkol oranı binde 5 in altındadır ve ”alkolsüz içecekler” sınıfındadır.

Tüm fermente gıdalar gibi probiyotiktir yani çok sayıda faydalı bakteri içerir.
Tıpkı yoğurt gibi, kefir gibi, fermente turşu vb gibi.

Kombucha  buzdolabında muhafaza edilir. Oda sıcaklığında fermantasyon hızı yükselir. Her durumda canlı kültürler fermantasyona devam edecektir ancak buzdolabında yavaşlar. Şişenin içindeki ipliksi ve/veya tortulu oluşumlar canlılığın devamına işarettir o şekilde içilebilir. Arzu edilirse süzülerek  de kullanılabilir.