Arama

Chado Kombucha Milk Oolong Çay

330 ml
*
20,00 ₺
i h
Bu ürünü alan müşteriler aynı zamanda bu ürünleri satın aldılar

Zeytinli Ciabatta Ekmek

280g
16,00 ₺

Macaron 6'lı Kutu

Bu lezzet; frambuaz, çikolata, fıstık, passion fruit, karamel, Türk kahvesi, vanilya, limon, mandalina, çilek, portakal veya gül olmak üzere farklı birçok aroma ile tercih edilebilir.
48,00 ₺

Divan Forêt Noire Porsiyon Pasta

Çikolata, vişne likörü ve vişnenin muhteşem uyumu: Divan Forêt Noire Pasta
32,00 ₺

Karışık Tatlı Tuzlu Kurabiye

Çikolata Kaplı Breçel, Dilli Şokola, Tarçınlı Kurabiye, Un Kurabiyesi ve yepyeni Divan tarifleriyle; portakal dolgulu bitter çikolata kaplı Jaffa kurabiye, yulaflı ve üzümlü Aztec kurabiye, fındık ve badem dolu Nut Nut kurabiye gibi tatlı kurabiye çeşitleri

ve

Zeytin Ezmeli Ayçekirdekli Rulo, Mini Simit, Burgu, Yeşil zeytinli Kurabiye, yepyeni Parmesanlı Kurabiye, enfes ve farklı Anasonlu Kurabiye, nohutun un haline getirilmesiyle hazırlanan Nohutlu Yulaflı Kurabiye ve benzersiz lezzetiyle Fesleğenli Kurabiye keşfedilmeyi bekliyor.
65,00 ₺

Orijin Tabletler

-50g-

Farklı bölgelerde yetiştirilen en özel kakao çekirdekleriyle hazırlanan tablet çikolata serisi
26,00 ₺

Chado Kombucha Milk Oolong Çay - Cam Şişe 330 ml

Kombucha (Kombu Çayı) Nedir?

Kombucha; en basit tarifi ile fermente çaydır.

Kombucha’nın 2000 yıl önce ilk olarak Çin’de ortaya çıktığı, ardından Japonya ve Rusya’da yaygın olarak kullanıldığı, 20. Yüzyılın başından itibaren Avrupa’da popülerleştiği ve günümüzde Amerika dahil dünyanın bir çok ülkesinde “ölümsüzlük iksiri” olarak tedavi ve kozmetik amaçlı kullanıldığı biliniyor.

Kombucha üretmek için hazırlanan çay-şeker çözeltisindeki şeker, mayanın beslenmesi ve çalışabilmesi içindir.
Maya, şekeri yapı taşlarına ayırarak glukonik aside çevirir.
Ve elde edilen içecekteki şeker, meyve şekerine benzer bir forma dönüşür.

Chado Tea için hazırlanan kombuchalara belli periyodlarla şeker ve alkol analizleri yapılır.

Alkol oranı binde 5 in altındadır ve ”alkolsüz içecekler” sınıfındadır.

Tüm fermente gıdalar gibi probiyotiktir yani çok sayıda faydalı bakteri içerir.
Tıpkı yoğurt gibi, kefir gibi, fermente turşu vb gibi.

Kombucha buzdolabında muhafaza edilir. Oda sıcaklığında fermantasyon hızı yükselir. Her durumda canlı kültürler fermantasyona devam edecektir ancak buzdolabında yavaşlar. Şişenin içindeki ipliksi ve/veya tortulu oluşumlar canlılığın devamına işarettir o şekilde içilebilir. Arzu edilirse süzülerek de kullanılabilir.